Itthon főként Budapesten, de már a nagyobb vidéki városokban is egyre több beteg kér fel magán betegszállító céget (őrzött betegszállítás), hiszen a privát szektorban nagy a verseny a betegekért.

 

Így a betegszállító autók mindig a kért időpontra érkeznek meg, a páciens egészségügyi állapotának megfelelő személyzettel és felszereltséggel.

Ez nagyon nagy kényelmet és kiszámíthatóságot jelent a betegek számára, hiszen így nincs késés vagy felesleges várakozás és holtidő a kezelések előtt és után.

„Ambuláns” – több, mint magán mentőszolgálat

A hagyományos értelembe vett betegszállításon kívül számos olyan más szolgáltatás is elérhető, amelyek nagy könnyebbséget tudnak okozni a betegek mindennapi életében. Ilyenek például az alábbiak:

  • Beteg megvárása a kezelést követően, hogy azonnal a kiindulási helyszínre tudjon menni.
  • Otthoni ápolás női betegek számára
  • Rendezvények egészségügyi biztosítása diszkrét és kulturált módon
  • Külföldről-külföldre való betegszállítás (akár több napos is)
  • Igazoltan koronavírusos betegek szállítása egy erre elkülönített, folyamatosan fertőtlenített mentőkocsi segítségével.

„Ambuláns” betegszállító autók

Az \”Ambuláns\” betegszállító autói kiváló állapotban vannak, illetve rendelkeznek azokkal a fontos egészségügyi műszerekkel és berendezésekkel, amelyek nélkülözhetetlenek a betegszállítás során.

 

Persze nemcsak a műszerek és a technikai adottságok fontosak, hanem a különféle törvényeknek és jogszabályoknak való maximális megfelelés is. Emiatt az \”Ambuláns\” betegszállító autói rendelkeznek minden olyan hivatalos tanúsítvánnyal és papírral, amely a működési engedélyhez szükséges.

 

A járványügyi helyzet nem befolyásolja a cégnél dolgozó szakápolók, mentőorvosok és sofőrök mindennapos munkáját, mert a mentőkocsikat eddig is fertőtlenítettük minden utas után, s ezután is ezt tesszük. Ez egy teljesen bevett szokás, mondhatni rutin ebben a szakmában, hiszen csak így lehet mindig tiszta és ápolt környezetet biztosítani az utasok számára.

A koronavírusos betegekhez természetesen tetőtől talpig védőfelszerelésben küldjük ki a mentős kollégákat, hogy ne kapják el munka közben a vírust. Így próbálunk nemcsak a jogszabályoknak megfelelni, de egyben maximális védelmet nyújtani az élvonalban dolgozó kollégáknak is.

Milyen hangulatban zajlik az őrzött magán betegszállítás?

A legtöbb ember, aki az egészségügyet választja hivatásául alapvetően kedves, megértő és együttérző. Így mi is büszkén elmondhatjuk azt, hogy a csapatunk összes tagja nagyon lelkiismeretes, jóindulatú és türelmes minden beteggel.

A betegszállítás során a kollégáink nemcsak professzionálisan állnak hozzá minden beteghez, hanem igyekeznek emberségesen, önzetlenül és segítőkész módon kezelni minden utasunkat.

Emiatt a betegszállítás hangulata egyben lesz professzionális és barátságos, hiszen a cél az, hogy az utasunk kényelmesen, relaxált környezetben tudjon megérkezni a néha nagyon megterhelő, vagy akár fájdalmas egészségügyi kezelésekre.

Célunk, hogy az utazás jó hangulatban, stresszmentesen és lehetőleg pihentető módon történjen, pláne ha több órás utazásról beszélünk.

Milyen az „Ambuláns” magán mentőszolgálatnál dolgozni?

 

Nem árulunk zsákbamacskát, így mindenki tudja azt, hogy az egészségügy egy nagyon kemény, sok fáradozást, önfeláldozást és elhivatottságot igénylő szakma. Nincs ez másképp a mentőszolgálatok esetében sem, hiszen ahhoz, hogy 0-24 órás üzemben tudjunk működni az kell, hogy legyenek olyan kollégák, akik vállalják az éjszakai műszakokat is.

Természetesen a legtöbb esetben rotáljuk a kollégákat, így nem egy brigád csinálja az éjszakai szolgálatot, hanem többnyire felváltva, vagy egy olyan logika és időbeosztás alapján, amely mindenkinek megfelel.

Nemcsak az éjszakai műszakot kell megoldani, hanem a hétvégéket, ünnepnapokat is, így a mentőszolgálat is hasonló elven működik, mint például a turisztikai központok – ahol szintén nincs egy szabadnap sem az évben.

Ez nagy áldozatot jelent az összes kolléga számára, így a mentőszolgálathoz szinte csak olyan emberek érkeznek, akik az emberiség sorsát előrébb helyezik, mint a saját magánéletüket.

Ez egy olyan tulajdonság, amely ha nincs meg egy egészségügyis kolléga személyiségében, akkor nemcsak nehéz lesz megszoknia ezt a fajta munkamorált, de hosszú távon nehézségeket okoz majd a mindennapok során.

 

Milyen az „Ambuláns” betegszállító csapata?

 

Nálunk csak olyan kollégák dolgoznak, akik teljes mértékben elkötelezettek a szakma iránt. Ez úgy nyilvánul meg a gyakorlatban, hogy szívesen elvállalják az éjszakai vagy hétvégi műszakot, illetve nem gond nekik, ha például betegség miatt be kell ugrani és esetleg túlórázni kell.

A szakma iránti hűségük és az alapvető emberszeretetük miatt még a legkritikusabb időszakokban is higgadtak, kedvesek és megértőek maradnak.

Ez nemcsak a szakápolóinkra és mentőorvosainkra igaz, hanem a sofőrökre és az adminisztratív munkatársakra is, hiszen a professzionális privát betegszállítás egy csapatmunkát igénylő feladat.

Mindenkinek érdeke, hogy a lehető legjobbat tudja nyújtani a munka során, így a diszpécsernek, a vállalatigazgatónak vagy a mentőautók alapos takarítását és fertőtlenítését végző higéniai asszisztenseknek is komoly feladatuk van abban, hogy minőségi privát betegszállítást tudjon cégünk végezni Budapesten és országszerte.

Szokott szirénázni a magán betegszállító autó?

A betegszállítók nem rohamkocsik, ezt már az elején érdemes kiemelni. A rohamkocsikban például a válságos állapotban lévő koraszülötteket, az életveszélyes balesetet szenvedett betegeket, illetve például a szívinfarktusos betegeket szállítják.

Ezzel szemben egy magán betegszállító autó nem szállít életveszélyes állapotban lévő betegeket, hanem stabil állapotú, de legyengült szervezetű utasok képzik a magán betegszállító kocsik betegeit.

Nagyon ritka az, amikor egy betegszállító autó szirénázásba kezd, hiszen az azt jelenti, hogy az utas állapota egyik pillanatról a másikra drasztikusan leromlott, így azonnali kórházi ellátásra van szüksége. Mivel az \”Ambuláns\” gépkocsijai őrzött betegszállítást végeznek, ezért időnként indokolt esetben előfordul, hogy a szirénákat be kell kapcsolni.

 

Annak ellenére, hogy ezek a típusú esetek nagyon ritkák, mégis maximálisan fel vannak szerelve a betegszállító autók is olyan életmentő berendezésekkel, amelyek segítik életben tartani a beteget addig, amíg eléri a mentőkocsi az adott egészségügyi intézményt.

Ezért fontos az, hogy a mentőkocsi személyzete magasan képzett szakemberek közül kerüljön ki, hiszen csak így lehet biztosítani a vészhelyzetek professzionális kezelését, amely során a beteg egészségügyi állapotának stabilizálása a cél.

Miért válassza az „Ambuláns” magán mentőszolgálatot?

Egyik utasunk az elmúlt hónapban kicsit elszégyenkezve azt mondta egy hosszabb utazás után a szakápolóinknak, hogy ő igazából nem is olyan jó ember, hogy ilyen kedves és türelmes ápolókkal utazzon.

Még aznap este küldött nekünk egy ajándékcsomagot, amiben a számos kedves kis apróság mellett egy szívélyes levélben köszönte meg a nem mindennapi pozitív élményt. Már kész gyűjteményünk van az ilyen típusú köszönetnyilvánításokból az irodánk falán.

Büszkén állíthatjuk emiatt azt, hogy kollégáink türelmesek, illedelmesek, szeretetteljesek és óriási elhivatottság él bennük a szakma iránt, amely határtalan önzetlenségben nyilvánul meg.