Szinte nincs is olyan ország a világon, ahol ne lenne szükség az államilag biztosított mentőkocsikon kívül fizetős mentőszolgálatra is, hiszen alapállapotban is gyakran kevés az állami mentők száma, pláne akkor, ha valamilyen természeti katasztrófa vagy járványhelyzet nehezíti meg a betegek szállítását.

A fizetős betegszállítás Budapesten nem egy újkeletű dolog, hiszen 2007 óta a nagy leterheltség miatt az Országos Mentőszolgálat mellett magáncégek is tevékenykedhetnek, mint fizetős mentő egységek.

Íme három ok, amiért rohamosan megnövekedett az igény a legtöbb fizetős mentő budapesti szolgáltatásaira.

 

1) Sokkal többen élnek Budapesten, mint amit a statisztikákban látunk

 

A statisztikai adatok szerint olyan 1,7 millióan élnek Budapesten, viszont a valós számot nagyon nehéz meghatározni, hiszen rengetegen járnak ide a környező régiókból dolgozni, sokan választják a budapesti egyetemeket a továbbtanulás során, illetve számos olyan lakosa is van a fővárosnak, akik itt élnek albérletben, de vidékre vannak bejelentve.

Az 1,7 millió lakos igen kevésnek tűnik, ha csak a reggeli és délutáni dugókat nézzük meg a fővárosban, így ennek a számnak akár a duplája is lehet a valós adat, hiszen rengeteg olyan ember éli a fővárosban a napja nagy részét, akiket nem tartalmaznak a statisztikák.

 

Több lakoshoz több mentőkocsi is kell

 

Nem véletlen az, hogy a fizetős mentő Budapesten nagyon fontos, hiszen csak így lehet biztosítani a fővárosban lakó, tanuló vagy tevékenykedő állampolgárok maximális ellátását. A betegszállítás emiatt hasonló elven működik már a fővárosban, mint a taxi, hiszen a magán mentőt is időpontra lehet hívni éjjel-nappal, egész évben, csak itt nem egy sofőrt kap a beteg, hanem szakképzett ápolókat is, hogy az utazása teljes mértékben biztonságos legyen.

 

2) Kiszámíthatóbb az, ha a fizetős mentő rendelés mellett döntünk

 

A fizetős mentő pontosan érkezik ki

 

Azok a betegek, akik nem szeretnek másra várakozni, gyakran választják inkább a fizetős mentőt, hiszen így csak a beteg és a hozzátartozója, a sofőr és az ápoló vagy mentőorvos van a mentőautóban, ami egy relaxáltabb, kényelmesebb és kellemesebb utazást tesz lehetővé.

 

A fizetős mentővel időben odaérünk a kezelésekre

 

A fizetős mentő rendelés során a beteg nemcsak a saját tartózkodási helyét adja meg a diszpécsernek, hanem azt is, hogy melyik rehabilitációs center, kórház vagy egészségügyi intézménybe kell mennie.

Az időpont-egyeztetés után a diszpécser nemcsak az árat kalkulálja ki, hanem az utazási időt is, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy például a délutáni csúcsforgalom idején is pontosan tudják az adott helyszínre szállítani a betegeket.

 

3) Ha a fizetős betegszállítást választjuk, akkor még az értékeinkre is vigyáznak

 

Gyakran jelent gondot a betegeknek, hogy hova tegyék a holmijukat, amikor egy-egy kezelésre mennek, hiszen vannak olyan páciensek, akiknek egy egyszerű válltáska viselése is nehézséget jelent.

Nálunk, az \"Ambuláns\" fizetős mentőszolgálatnál a kollégák biztosítják a mentőkocsiban hagyott személyes holmik védelmét, hogy a betegnek ne kelljen ilyen dolgokkal foglalkozni, amikor komoly kezeléseket vesz igénybe egy egészségügyi központban.

Fontos itt megemlíteni azt is, hogy lehetőség van az \"Ambuláns\" magán mentőszolgálatnál olyan betegszállításra is, amely várakozással van kiegészítve, hogy a beteget oda-vissza tudjuk szállítani, mindenféle késlekedés vagy várakozás nélkül.

Ezt a szolgáltatásunkat veszik igénybe a legtöbben, hiszen így nem kell bajlódni a visszaút során a szállítással, hiszen ugyanaz a kedves mentős csapat viszi el és hozza vissza a beteget.